5 שלבים להקמת עסק באירופה
הקמת עסק חדש זה אף פעם לא דבר פשוט. זה דורש תכנון, משאבים, כוח אדם מתאים ועוד. אם הדבר איננו פשוט בישראל, אז הוא בוודאי איננו פשוט עבור ישראלים שמעוניינים להקים עסק חדש באירופה. אז מהם השלבים בהקמת עסק חדש באירופה?
1. אישורי עבודה
יש לבחון את הדרכים כיצד ניתן לקבל אישורים לעבודה באירופה. לא כל אחד יכול לעשות את זה. במאמר הבא תמצאו מידע הנוגע לעבודה באירופה, כולל מי רשאי לעבודה ביבשת ובאילו תנאים. בעיקרון, מי שיש לו דרכון אירופאי, יהיה לו הרבה יותר קל לעבוד גם בתור שכיר אך גם בתור עצמאי עם עסק משלו.
2. מיסים
יש לבחון את כל הנושא של המסים. כאן זה תלוי בשאלה, היכן אתם חיים, היכן מקום המגורים שלכם. במידה ואתם מתגוררים בישראל, הרי שתצטרכו לשלם מסים גם כאן וגם במדינה בה הקמתם את העסק. חשוב מאוד, כמו בשלבים אחרים, להתייעץ עם גורמי מקצוע שמתמחים בנושא, לפני שאתם מקימים את העסק ולפני שאתם מבצעים את הרישומים השונים.
3. רישום העסק באופן חוקי
יש לבחון כיצד אתם יכולים לרשום את העסק מבחינה בירוקרטית. לכל מדינה יש דרישות משלה, כל מדינה גם דורשת תשלום אחר עבור רישום העסק. ישנן מדינות בהן התהליך הוא מאוד פשוט מבחינה בירוקרטית, אחרות ידרשו ביטחונות וערבויות שונות.
4. אישורים חשובים וחיוניים
בכל תחום בו אתם עוסקים, תידרשו לאישורים מסוימים שקשורים לתהליכי ייצור, שיווק, שימוש בחומרים וכדומה. הכל שאלה במה בדיוק אתם מתעסקים. למשל, אם אתם מחליטים להקים מסעדה, אז סביר להניח שתידרשו להציג אישורים בתחום הבריאות, תעבורה ודברים אחרים שיאפשרו לכם להפעיל את העסק באופן חוקי.
5. גיוס עובדים
על מנת שהעסק יפעל, צריך לגייס עובדים, צריך לגייס אנשי מקצוע שיוכלו להפעיל אותו. על כן, חשוב לבדוק איך אפשר לבצע את זה בפועל, כיצד ניתן לגייס עובדים, להעסיק אותם, מה אמורים להיות תנאי השכר, תנאים סוציאליים, וכל דבר אחר שקשור לנושא. גם כאן חשוב לשים לב, לכל מדינה יש את דרישות ותנאים משלה בהקשר זה.